Skip to main content

Anne-Marie Hoppenbrouwers

Ik heb in Leiden Nederlands recht gestudeerd. Daarna heb ik in de Franse stad Aix en Provence een universitair diploma behaald in het internationale en Europese recht. Na een jaar reizen en werken in het buitenland, ben ik in 2003 als advocaat aan de slag gegaan bij een gerenommeerd kantoor in Rotterdam. Ik voerde daar een brede (proces)praktijk met de focus op ondernemingsrecht en algemeen civiel recht. Ik heb hier ook ervaring opgedaan in het internationale erfrecht en stage gelopen bij een advocatenkantoor in Barcelona.

Om mijn blik te verruimen, heb ik daarna een aantal jaar buiten de advocatuur gewerkt. Met name de ervaring ‘aan de andere kant van de tafel’ bij de rechterlijke macht, is van grote waarde voor mijn huidige (proces)praktijk.

Ik ben een strategische denker en kom snel tot de kern van de zaak. Het is mijn drijfveer om complexe zaken in heldere bewoordingen aan u uit te leggen en uw mogelijkheden, kansen en risico’s inzichtelijk te maken.

Advocaat erfrecht

Het erfrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Het vereist vergaande kennis en ervaring om het goed te kunnen doorgronden en een zaak in de juiste context te kunnen plaatsen. Om mijn cliënten optimaal te kunnen bijstaan heb ik de specialisatieopleiding erfrecht van de vFAS met succes afgerond. Ook heb ik het diploma behaald van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

Advocaat contractenrecht

Ik sta daarnaast met veel plezier ondernemers bij in uiteenlopende kwesties op het gebied van het contractenrecht. Denk daarbij aan het opstellen van (internationale) contracten, algemene voorwaarden en het voeren van juridische procedures.

Internationale ervaring – link met Spanje

Door vele jaren verbonden te zijn geweest aan een advocatenkantoor met vestigingen in Spanje (thans: OTIS Advocaten), heb ik veel complexe internationale zaken behandeld, zowel op het gebied van erfrecht als contractenrecht. Ook vanuit Hoppenbrouwers Advocatuur trek ik op met de (Spaanse) advocaten van OTIS Advocaten. Dat betekent dat ik u ook kan bijstaan als uw zaak niet alleen het Nederlandse recht, maar ook het Spaanse recht raakt. Uiteraard geldt dat ook als de internationale aspecten op andere landen dan Spanje betrekking hebben.

Iedereen die betrokken is bij de afwikkeling van een nalatenschap kan bij mij terecht. Voor vragen, advies en procedures op het gebied van erfrecht bent u bij mij verzekerd van persoonlijke en kwalitatieve rechtsbijstand.

Lidmaatschappen:

  • Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)
  • Nederlandse Vereniging Familie en Erfrecht Advocaten (vFAS)
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
  • Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Verbintenissenrecht (Contractenrecht)

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hoppenbrouwers Advocatuur is aangesloten bij de Geschillencommissie Advocatuur.